Eline Spijker geeft als deskundige toelichting in BOOS

Het bruisende leven van de 50-jarige Robert verandert drastisch wanneer hij in Amsterdam met zijn fiets tegen een tram botst. Door deze aanrijding loopt hij een hoge dwarslaesie op en belandt permanent in een rolstoel. Naast zijn fysieke beperkingen kampt hij met zware trauma’s en financiële problemen, zo kan hij niet meer werken en beschikt hij niet over een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zijn huis is bovendien niet rolstoelvriendelijk. Hij is afhankelijk van vrienden en familie die hem waar mogelijk ondersteunen.

Robert stelt het GVB aansprakelijk voor het ongeluk om aanspraak te maken op schadevergoeding, zoals geregeld in Artikel 185 van de Nederlandse Wegenverkeerswet. Maar de verzekeraar van het GVB wijst elke verantwoordelijkheid af en beroept zich daarbij op een uitzondering in deze regeling: overmacht. Dit leidt tot een langdurige juridische strijd die nog altijd voortduurt. Door zijn beperkte financiële middelen en energie kan Robert deze strijd niet alleen aan. Hij moet als individu opboksen tegen een grote partij als het GVB.

Uit wanhoop schakelt Robert BOOS in. Hij wil dat zijn zaak serieus genomen wordt en dat het GVB fatsoenlijk aantoont of en waarom hij geen aanspraak mag maken op compensatie, zodat er geen rechter aan te pas hoeft te komen.

De aflevering is hier te bekijken.

Deel dit artikel:

Advocaten met LSA-keurmerk

LSA logo

Vier van de vijf advocaten van VictimFirst Advocaten beschikken over het keurmerk van de Vereniging Letselschade Advocaten. Het ‘LSA-keurmerk’ is het hoogst haalbare keurmerk in de letselschadebranche. Zo weet u dus zeker dat u bij het verhalen van uw letselschade wordt bijgestaan door een in letselschade gespecialiseerde advocaat.

Wat is er gebeurd?

Ervaringen van cliënten