Lucas Hogeling LSA advocaat
LSA logo

Na mijn beëdiging in 2014 heb ik ruim acht jaar bij Beer advocaten in Amsterdam gewerkt. In die periode heb ik veel ervaring opgedaan met (grote) letselschadezaken, waaronder verkeersongevallen, arbeidsongevallen en medische aansprakelijkheid. In 2019 heb ik de postacademische specialisatie-opleiding Personenschade aan de Grotius Academie afgerond.

Vanwege mijn passie voor sport ben ik mij ook gaan toeleggen op (top)sporters met letsel en ongevallen in sport- en spelsituaties. Inmiddels heb ik een breed scala aan zowel recreatieve als professionele sporters vertegenwoordigd. De bekendste daarvan is voetballer Abdelhak Nouri, die na een hartstilstand op het veld ernstige en blijvende hersenschade opliep.

Het is voor mij altijd een bewuste en voor de hand liggende keuze geweest om als advocaat alleen voor slachtoffers op te treden. Het geeft mij voldoening om mensen na een ingrijpende gebeurtenis bij te kunnen staan in de strijd die zij plotseling op verschillende fronten moeten voeren.

Het contact met mijn cliënten is laagdrempelig en informeel. Ik ben bedachtzaam, analytisch en heb een scherpe pen; ik hou niet van onnodig moeilijke woorden en breng ook ingewikkelde juridische problematiek graag terug naar begrijpelijke taal en duidelijke adviezen. 

In 2023 besloot ik mijn vleugels uit te slaan en mij bij VictimFirst Advocaten verder te ontwikkelen als slachtofferadvocaat.